Virtual- en Augmented Reality

Wat kan jouw voordeel zijn om een machine of ruimte
in VR of AR te visualiseren?

Je hebt het misschien al zien verschijnen op tv, sociale media of in het echt. De laatste jaren wordt er veel ingezet op VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality).

AR voegt digitale elementen toe aan de echte wereld, waardoor gebruikers een verrijkte ervaring krijgen door middel van bijvoorbeeld een smartphone of AR-bril.

VR creëert dan weer  een volledig gesimuleerde omgeving waarin gebruikers kunnen interacteren, meestal met behulp van een VR-headset, waardoor ze zich volledig ondergedompeld voelen in deze virtuele wereld.

Sensibiliseren en opleiden intern

Een voorbeeld hiervan kan bijvoorbeeld een laad en los zone of productie hal zijn. Door deze in een VR-omgeving te zetten, kunnen bestaande of nieuwe werknemers in de veiligheid van hun woonkamer of in een vergaderruimte op het werk, leren waar ze op moeten letten, hoe ze zich veilig manoeuvreren, waar alles zich bevindt, enzovoort!

Zo kunnen ze sneller, efficiënter en veiliger werken of van start gaan!

 

Presentatie aan klanten

Virtual- en augmented reality kan zeer goed ingezet worden om de klant beter te bereiken en producten te presenteren.

Dit kan zijn op beurzen of in het buitenland waar het moeilijk is om het volledige product te laten zien of mee te nemen. Maar het kan ook ingezet worden bij producten die nog niet geproduceerd zijn en enkel nog maar digitaal bestaan.

Efficiëntere dienstverlening

Waar deze technologie ook zeer goed van pas kan komen, is bij de montage of herstelling van machines.

Beeld je in dat je bij je klant aankomt, naar de machine kijkt en er meteen schermen open springen die weergeven wat de mogelijke stappen zijn die je kan ondernemen.

Of dat je een virtuele uitleg krijgt hoe je stap voor stap een machine in elkaar zet.

Prototyping

Je kunt een product niet altijd ervaren met echte eindgebruikers in de vroege stadia van prototyping. Via VR-software kan je echter  de menselijke factor in uw virtuele werkomgeving simuleren. Hierdoor kan er vaak al sneller de juiste keuzes gemaakt worden zonder dure prototypes te moeten maken.

 

Hoe gaan we tewerk