computer-aided engineering een voordeel?

Laten we om te starten even toelichten waar computer-aided engineering voor staat. 

Computer-aided engineering of kortweg “CAE” combineert het gebruik van computers voor industriële ontwerptoepassingen.

Kenmerkend aan dit proces is de mogelijkheid om ontwerptekeningen die tijdens het ontwerpproces zijn ontwikkeld en eventueel zijn gewijzigd, rechtstreeks om te zetten in instructies voor de productiemachines die het gewenste object moeten maken. 

Computerondersteunende engineering is standaard in bijna elke branche aanwezig die een type ontwerpsoftware gebruikt voor productontwikkeling. 

Waarom kiezen voor computer-aided engineering?

“CAE” zorgt niet alleen voor een naadloos ontwerp van een product, maar zorgt ook voor een optimale ondersteuning in het engineeringproces. Door gebruik te maken van computer-aided engineering heeft u de mogelijkheid om testen en simulaties van de fysieke eigenschappen van het product uit te voeren zonder dat er een fysiek prototype nodig is. 

In de ruimomvattende context van CAE zijn de meest gebruikte simulatieanalysetypes: 

  • eindige-elementenanalyse
  • computationele vloeistofdynamica
  • thermische analyse 
  • multibody-dynamica
  • optimalisaties.

Neem contact met ons op

 

Waarom kiezen voor computer-aided engineering?
Waarom kiezen voor computer-aided engineering?

 

Computer-aided engineering een voordeel?

Door gebruik te maken van de vele voordelen van een technische simulatie en dit voornamelijk in combinatie met de kracht en snelheid van high-performance cloud computing, worden de kosten en tijd van elke iteratiecyclus van het ontwerp en eveneens het algehele ontwikkelingsproces aanzienlijk verminderd. 

In het geval van zwakke plekken na een ontwerp simulatie in het digitale prototype kan Nesko Engineering het CAD-model verbeteren en de effecten van het bijgewerkte ontwerp opnieuw testen. 

Op deze manier biedt Nesko Engineering u een snellere en meer efficiënte productontwikkeling aangezien het niet nodig is om in de vroege ontwikkelingsstadia een fysiek prototype te bouwen. 

Lees meer blog artikels